Tuinidee

tuinfoto

Uitdagende tuin met mooie zichtlijnen

Deze vrijstaande woning in Poeldijk heeft een hele grote tuin. Het was een uitdaging om hier een ontwerp voor te mogen maken. Vanuit de woning heb je een zichtlijn over de lage, lange, gemetselde vijver, die uitkomt bij een hogere, ronde, gemetselde vijver. In de vijvers zijn twee watervallen gemaakt. Rondom de vijver zijn mooie borders aangelegd met sterke, bodembedekkende beplanting, die lang bloeit. Ook staan er mooie solitaire planten en bomen in. De cirkelvorm van de vijver is door getrokken in de borders met Pluimhortensia’s die aan beide zijden van de vijver staan. Hierin zijn blokvormige Carpinus bomen opgenomen, die diepte aan de tuin geven. De gazon’s geven rust aan deze tuin. De zijkant van de tuin bestaat uit een groot blok met Berken met witte stammen in een onderbeplanting van Pennisetum. De erfscheiding is van zwarte Douglashouten rabatdelen gemaakt. Het is een beleef- en doetuin geworden., waarin de bewoners zich helemaal thuis voelen.

tuinfoto

Strakke, rustige tuin met ronde lijnen

Deze grote achtertuin achter een bestaande woning in Naaldwijk is rustig ingericht met twee grote terrassen, met op één daarvan een hoekoverkapping. De overkapping oogt ruimtelijk door de smalle zijwandjes en is groot genoeg voor een ruime loungebank. Vanuit de overkapping overzie je de tuin en kijk je op een verhoogde plantenbak, waarvan de stapelelementen trapsgewijs aflopen, wat een speels effect geeft. Het gazon is elipsvormig en langs het gazon kun je op twee plaatsen zitten op een verlijmd stapelmuurtje. De beplanting is sterk, gedeeltelijk groenblijvend en lang bloeiend. De drie bomen, Catalpa’s en de hoge coniferen waren al aanwezig in deze tuin.

tuinfoto

Grote natuurlijke tuin met een grote vijver

In ’s-Gravenzande ligt deze mooie, grote, natuurlijke tuin. Een grote vijver is de blikvanger. Een strandje met luie stoelen grenst aan de vijver. Rondom de vijver is een mooie border bedacht met veel , bodembedekkende planten, die afwisselend bloeien. Van het vroege voorjaar tot in het najaar heb je kleur in deze tuin. Er staan een paar mooie bomen in de tuin, waaronder een zuilvormige Liquidambar en een grote Berk. Ook staan er drie sierappel in de borders. De bewoners genieten volop van hun “paradijsje”

tuinfoto

Landelijke tuin met veel bloemen

Deze tuin hoort bij een vrijstaande, nieuwe woning in Naaldwijk. De tuin is ruimtelijk en zeer geschikt voor de drie kinderen. Een kas, een moestuinbak van wilgentenen, het gazon, de picknickbank en de fruitbomen zorgen voor een landelijke sfeer. Het terras ligt beschut achter twee plantenbakken met daarin lang bloeiende, vaste planten en siergrassen. De pergola’s geven diepte aan de zijtuin.