Tuinidee

Tuin met vier tuinkamers, verbonden door een pergola.

Achtertuin in ’s-Gravenzande met vier tuinkamers. De tuinkamers worden onderling gescheiden door een pergola in de lengte van de tuin. Vanuit de overkapping aan de woning kijk je op een verhoogde, strakke vijver. Links van de vijver trekt een pergola je zicht naar achteren toe. De pergola heeft een bovenbalk, maar ook een onderbalk, waarin spotjes omhoog schijnen in de avond. Links van de vijver en pergola is een eetterras gesitueerd, met buitenkeuken. De pergola loopt boven dit terras in de breedte er overheen, zodat je a.h.w. een dak boven je hoofd hebt. Een zitelement van hout scheidt de kamer met de eettafel van een zonneterras met lage borders. In deze tuin is dus veel zitgelegenheid, maar er zijn ook genoeg borders met groen, er is water en een verbindende pergola. De overkapping aan het huis, de tuinschuur en de vijver heeft de eigenaar van deze tuin zelf bedacht en gemaakt.

Tuin met strandthema – vakantie in eigen tuin.

In deze tuin zien we een ruim terras bij de woning met grote eettafel erop. Langs de randen staan siergrassen en varens aan de linkerzijde en Persicaria aan de rechterzijde. Dit terras ligt wat hoger dan de rest van de tuin. Een pergola geeft toegang tot de afstap naar het lager gelegen pad. Dit pad loopt tussen twee borders door. De ene border is gevuld met Kalimeris, Heide, Viburnum en Verbena en er staat Ginkgo biloba ‘Mariken’ in het midden, die al aanwezig was. De linkerborder is laag, met daarachter is een basaltsplitstrook met daarop drie hoge witte plantenbakken met Pennisetum. Daar weer achter staan drie schanskorven met dezelfde basaltsteen in een wat groter formaat. De witte potten komen mooi uit tegen de donkere achtergrond. Aan de andere zijkant van de tuin komen dezelfde schanskorven weer terug.

De strandsfeer in de tuin komt tot uiting in de steigerhouten loungebank in de hoek, die tegen een verhoogde bak van wit geverfde stapelelementen staat, waarin Festuca glauca staat. De tuinschermen zijn wit gebeitst. Ook de andere siergrassen, de luchtige Verbena en de stoere betontegels versterken het vakantiesfeertje in eigen tuin.

Robuuste, groene voortuin op voormalig parkeerterrein van SRV wagen in Hoek van Holland.

Vóór deze markante woning in Hoek van Holland is een voortuin gecreëerd, op de plek waar eerst de SRV wagen geparkeerd stond. Het was alleen maar bestrating. Nu is er een groene oase gemaakt, waar het heerlijk zitten is en waar je kunt genieten van beplanting, die speciaal geschikt is voor zeewind. De bewoners wilden een australische strandsfeer in de tuin. De kastanjehouten palenwand geeft intimiteit aan de voortuin en refereert aan paalhoofden in zee. De Dennen zijn robuust en geven een maritieme sfeer aan de voortuin. Het kastanjehouten hekwerk en de kastanjehouten poortjes maken de strandsfeer compleet. Fatsia en Crocosmia geven een tropische touch aan het geheel.

Gerenoveerde tuin in de Lier met ronde gazonlijnen, bloeiende borders en bestaande bomen.

Deze tuin in de Lier was aan een opknapbeurt toe. Er is veel nieuwe grond op gebracht, er zijn rondlopende paden aangelegd met mijnsplit erop, een nieuw gazon is aangelegd. Je kunt in deze tuin volop genieten van de kleurige borders met langbloeiende planten vanaf het voorjaar tot in de vroege herfst. Je kan zien dat de eigenaar van deze tuin een echte tuinliefhebber is.