Tuinidee

tuinfoto

Moderne, gezellige tuin aan het water in Zoetermeer

Deze tuin was wat overwoekerd met beplanting, het gras groeide niet goed. De bewoners hadden er teveel onderhoud aan en gebruikten de tuin niet optimaal. Nu de tuin is gerenoveerd, genieten ze weer volop. Ze kunnen op drie plaatsen heerlijk zitten in de tuin: beneden aan het water, boven bij het water met uitzicht over de gehele tuin en eten op het terras grenzend aan de woning, waarbij een waterelement zorgt voor een extra blikvanger. Het gras is vervangen door kunstgras, wat heerlijk is voor de kleinkinderen, die vaak op bezoek komen. Ook hebben de bewoners hier twee ludieke hangstoelen neergezet. Het tuinhuis met glazen deur heeft de bewoner zelf gemaakt. Als het niet te koud is om in de tuin te zitten, kunnen de bewoners hier met de deur open toch heerlijk van hun tuin genieten.

tuinfoto

Kindvriendelijke, trendy tuin in Monster

Deze tuin hoort bij een nieuwbouwwoning in het Monsterse duingebied. De bewoners zijn modern en hebben hun woonhuis trendy ingericht. De tuin moest vooral met het oog op hun drie kinderen worden ingericht, maar daarnaast ook modern en apart worden. De tegels van VT wonen zorgen voor de trendy touch in combinatie met houten vlonderdelen in het grote terras bij de woning. Hierop is een mooie loungeset neergezet. En als blikvanger en extra zitgelegenheid staan aan de zijkant U-elementen met haardhout erin. Vanaf het terras bij de woning loopt een pad in een ronde vorm door de tuin. De kinderen kunnen hier overheen fietsen. Halverwege kun je vanaf het pad op een rond terras overstappen, waar met een halfronde palenwand een intieme sfeer is gecreëerd. Vanaf hier heb je een leuk overzicht over de tuin, vooral omdat dit terras wat hoger ligt. In de hoek van de tuin is een mooi kinderspeelhuis neergezet. De kinderen kunnen ook heerlijk spelen op het gras. In de andere hoek bij de entree naar de garage is een klein terrasje gemaakt, overkapt door vier dakvormige bomen. Hier kun je extra genieten in de schaduw van een trendy waterelement in de vorm van een rode eend. De bewoners hebben alle meubilair en accessoires zelf uitgezocht. De beplanting maakt het helemaal af.

tuinfoto

Groene voor- en achtertuin in Den Hoorn

Deze tuin is gerenoveerd, omdat er een uitbouw aan de woning is gemaakt en de bewoners een Douglashouten overkapping in de tuin wilden hebben. In de voortuin kun je aan twee kanten parkeren en in het midden is een kijktuin gemaakt, met vier dakvormige bomen en een grindterras eronder, waarin een witte, stenen tuintafel met bank zijn opgenomen. De vorm van de tuin is klassiek met hagen en vakken, waarin bloeiende planten staan. In de zijtuin is een groot plantvak opgenomen langs de schuur, zodat de tuin lekker groen is. In de achtertuin kun je zowel in de overkapping als op het terras zitten. Je kijkt over het water en geniet van knotwilgen en waterplanten.

tuinfoto

Natuurlijke achtertuin met knotwilgen en pergola van steigerbuizen

Deze tuin is achter een nieuwbouwwoning in Wateringen aangelegd. De tuin grenst aan het water. De sfeer is natuurlijk. We zien hier een insectenbank, waarop de kinderen kunnen zitten, wachtend op hun beurt om in de hangmat te mogen. De hangmat hangt aan een pergola, die gemaakt is van steigerbuizen. Aan de linkerzijde van de hangmat is een stookplaatsje gemaakt met een vuurkorf. In de tuin zijn langbloeiende vaste planten neergezet en mooie heesters en aan het water staan knotwilgen. Een jaar na de tuinaanleg heeft de bewoner een ijsvogeltje in de knotwilg kunnen fotograferen!