Referenties

Petra, Den Hoorn:

“Toen Marion de eerste keer bij ons kwam stonden we in een betonnen huiskamer vol met bouwmaterialen uit te kijken naar een zandbak dat onze tuin moest worden. Het was juni, we waren maandenlang alleen maar met de bouw van het huis bezig geweest maar wilde eigenlijk wel heel graag nog in het najaar de tuin laten aanleggen en beplanten. Marion kon op ons verzoek gelukkig redelijk snel een eerste ontwerp aanleveren en we stonden versteld toen we die ontvingen: Ze heeft feilloos onze wensen vertaald naar een tuin die heel goed past bij zowel de stijl van onze woning als onze tuinwensen. Zelfs dingen die we niet hadden aangegeven in het gesprek heeft ze tussen de regels door begrepen en opgenomen in het ontwerp. Er zat ook een heel leuk verrassend element in het ontwerp!

Met het beplantingsplan en het bestek zijn wij naar een hovenier gegaan en hebben de tuin in het najaar van 2016 laten aanleggen. Wat hebben we genoten van de tuin afgelopen jaar!

Wij kunnen Marion van harte aanbevelen. Ze denkt goed met je mee en heeft naast het ontwerp ook goede adviezen voor plant keuzes, materialen en de uitvoering door hoveniers. Met haar passie, kennis en netwerk word de aanleg van je (nieuwe) tuin een heel leuk project. Waar je vervolgens dagelijks, jaarrond van kan genieten!”

Fam. M. van den Dool:

“Wij zijn heel tevreden met onze tuin. Marion Ruigrok van MQM Tuinontwerpen heeft een tuinontwerp voor ons gemaakt, dat goed past bij onze stijl. Marion heeft echt een passie voor ‘groen’ en snapt heel goed wat wij willen. Ze is zeker geen ‘zweverige tuinarchitect’, waar een dito prijskaartje aan hangt.”

Fam. W. van der Knaap:

“Wij hebben een nieuw huis laten bouwen en hebben daar een groot stuk grond bij. Marion van MQM Tuinontwerpen heeft een tuinontwerp gemaakt voor onze tuin en wij hebben deze, met uitzondering van het straatwerk, helemaal zelf aangelegd. Marion heeft ons later geholpen door de beplanting te leveren en deze uit te zetten op de juiste plaatsen in de tuin. Zo wisten wij waar alles moest komen te staan en zijn we gaan planten.

Over het gehele ontwerpproces zijn wij heel tevreden. Een uitgebreid bestek zorgde ervoor dat we alles netjes konden bestellen en de tuin in fases konden aanleggen. Daarnaast is er beplanting van goede kwaliteit geleverd, in de juiste soorten.

We kunnen iedereen MQM Tuinontwerpen aanraden.”

Fam. C. Middelburg:

“In maart 2011 kregen wij de sleutel van onze nieuwe woning in de wijk Floriëndaal. De inrichting hadden we al helemaal geregeld, maar voor de tuin hadden we nog geen idee. Op dat moment lazen we in de plaatselijke krant een artikel over Marion, die tuinontwerpen maakte. Daar waren wij naar op zoek, want wij wilden eerst een ontwerp en daarna bepalen hoe we dit gingen uitvoeren.

We maakten een afspraak met Marion bij ons nieuwe huis. Zij wilde weten wat voor wensen wij voor de tuin hadden, welke soort materialen wij mooi vonden of we gras, bomen, planten enz. wilden. Nadat dit allemaal was genoteerd, heeft ze de tuin opgemeten en gekeken waar ramen en openslaande deuren zaten. Na een aantal weken belde Marion op voor een nieuwe afspraak, omdat het voorlopige ontwerp klaar was. Wij waren gelijk enthousiast over het ontwerp van Marion, al onze wensen waren gerealiseerd en er zaten hele leuke en onverwachte dingen in. Nu moesten alle materialen nog worden uitgezocht. We kregen verschillende adressen op waar we konden gaan kijken. Daar gingen heel wat uurtjes in zitten, want er is heel veel in tuintegels, klinkers enz., maar uiteindelijk wisten we wat we wilden. Marion heeft ook een heel goed bestek gemaakt, zodat we met dit ontwerp en bestek naar verschillende hoveniers konden om daar een offerte te vragen.

Na alles te hebben vergeleken, heeft Spots de opdracht gekregen om de tuin aan te leggen. Het beplantingsschema heeft Marion ook gemaakt. Zij heeft alles bij een kweker besteld en bij ons afgeleverd. Marion heeft alles in de tuin verdeeld en wij hebben het zelf geplant Dit was begin november, dus het was nog even afwachten hoe het allemaal zou gaan groeien en bloeien. In het voorjaar is Marion weer langs geweest om te kijken of alles door de winter was gekomen. Alles wat het niet deed, is keurig vervangen.

Wij hebben de afgelopen zomer heerlijk van onze tuin kunnen genieten. Het was ook steeds weer een verrassing wat er nu weer ging bloeien. Wij zijn heel erg tevreden met hoe onze tuin is geworden en het gaat natuurlijk alleen nog maar mooier worden de komende jaren.”

Corrie:

“In 2012 was het tijd om de voortuin aan te pakken. Een idee was er, maar het lukte niet daar vorm aan te geven. Dat veranderde toen MQM Tuinontwerpen in beeld kwam. Al bij de eerste schets bleek dat Marion de wens voor de inrichting van de tuin prima had uitgewerkt. De tuin oogde ruimer en vanuit het huis zou het uitzicht op een auto veranderen in uitzicht op de tuin. Materialen zouden zoveel mogelijk worden hergebruikt. Ook bleek dat Marion bij het ontwerp en de inrichting van de tuin de aansluiting had gezocht met de achtertuin. Met het definitieve ontwerp (in kleur) en de materialenlijst is de hovenier aan de slag gegaan en het resultaat was een praktische, maar vooral ook een mooie tuin. Buren, maar ook voorbijgangers maken volop complimenten over de ‘nieuwe’ tuin.

Het werd een zomer waarin volop van de tuin is genoten. Er zullen er nog vele volgen.”