Tuinidee

Kleine stadstuin met veel groen

In het oude, historische centrum van Naaldwijk staat deze woning met zonnige achtertuin. De schuur met het schuine dak was al bekleed met een mooie Sedum begroeiiing. In deze tuin kun je op twee plaatsen heerlijk zitten. Een terras is overkapt. De terrassen worden door groen van elkaar gescheiden en vanuit de woning kijk je op een smalle, cortenstalen waterloop, die naar de overkapping loopt. Door de pergola boven de waterloop, begroeid met Blauwe regen, krijg je diepte in de tuin. Eyecatchers zijn de grote markante Olijfboom en de Vijgeboom. De bewoner is zelf aannemer en heeft de hele tuin zelf aangelegd. De aankleding van de tuin hebben ze ook zelf bedacht en het resultaat is een gezellige, sfeervolle tuin.

Engelse tuin in Hoek van Holland met grote borders vol bloeiende planten

Voor de bewoners van dit huis, heb ik eerder een ontwerp gemaakt voor hun vorige tuin. Ze houden van heel veel groen, van heel veel kleur en van heel weinig verharding. Ze kijken heel vaak naar ‘Gardener’s World’ op de BBC. Een engelse cottagetuin was dan ook hun grote wens.

Deze wens is zeker tot uiting gekomen in deze tuin. Ze hebben zelf al het grondwerk gedaan en in najaar 2018 heb ik de planten uitgezet en hebben ze zelf alles aangeplant. In de tuin, vooral in het midden, zijn grote borders gekomen met vooral vaste planten en siergrassen met hier en daar een boom en een heester. Om rond te lopen langs de border, loop je over graspaden. Vanuit de aangebouwde serre heb je een mooi overzicht over de tuin. Vanaf het voorjaar tot en met de herfst is er kleur in de tuin. Ze genieten!

Grote tuin met bloeiende borders in de Lier

Bij dit grote vrijstaande huis in de Lier heb ik een tuin ontworpen met veel ruimte om te zitten en te genieten van de grote borders met bomen, heesters, vaste planten en siergrassen. Er is bloei van voorjaar tot en met het najaar. De bewoners houden van tuinieren en van veel kleur in de tuin.

Kleine tuin met tropische overkapping en leuke aankleding

De tuin ligt bij een nieuwbouwwoning in ’s-Gravenzande. De bewoners hebben zelf bedacht welke overkapping ze erin wilden hebben en de palmboom, die ze hadden, moest ook mee. Daaromheen heb ik de tuin bedacht, waarbij de bestrating in banen loopt, met grind ertussen, zodat het water makkelijk weg kan. De tegels liggen in de breedte, zodat de breedte van de tuin wordt geaccentueerd. Langs de randen van de tuin is veel groen gekomen, dat nog enigszins moet gaan groeien. Een regenton vangt regenwater van het schuurdak op. De betongaaswanden gaan begroeid worden met klimplanten, zodat de tuin nog wat groener wordt. Door de grappige rotanstoelen en de mooie eettafel met bijpassende stoelen is een tuin met een fijne, zuidelijke sfeer gerealiseerd.